Sopivan lähellä, tarpeeksi kaukana

Historiasta tähän päivään

Vehreä Pitäjänmäki on houkutellut ihmisiä kivikaudelta saakka. Myös keskiaikainen Turkuun matkaaja on kulkiessaan pysähtynyt kestikievariin vaurastuttamaan Pitäjänmäen seutua ja Talin kartanokin juontaa juurensa 1600-luvulle saakka.

Pitäjänmäessä on aina tehty, yritetty ja valmistettu. Täällä on osattu ja tänne on tultu tekemään, rakentamaan ja kukoistamaan.

Vehreyttä ja monimuotoisuutta

Vuosisatojen myötä Pitäjänmäki on muotoutunut maalaismaisemasta monipuoliseksi ja ilmeikkääksi asuinalueeksi, jossa viihtyvät niin rintamamiestalon omistajat, citysinkut, lapsiperheet kuin downshiftaajatkin.

Entiset Talin kartanon viljavat maat palvelevat nykyään pitäjänmäkeläisiä golf alueena, siirtolapuutarhoina, liikuntapuistona sekä monenlaisina vihervirkistyskeitaina.

Pihapiiri

Asunto Oy Helsingin Valokehrä on Pitäjänmäen palveluiden keskipisteessä.

Ydinpalvelut sijaitsevat lähes pihapiirissä, tai korkeintaan parin korttelin päässä kodistasi.

Lenkkimaastoihin, golfradalle, metsäkävelyille, treenaamaan ja talvella luistelemaan pääset lähes kotiovelta. 

 

 

Koulut ja päiväkodit

Lapsiperheen aamuhässäkkää helpottaa päiväkodin sijainti Kolkkapojanpuiston toisella puolella, aivan nurkan takana.  

Myös pienen koululaisen vanhemmat voivat lähettää ekaluokkalaisenkin matkaan turvallisin mielin, sillä Pitäjänmäen peruskoulu on lähes näköetäisyydellä.

Kulkuyhteydet

Pitäjänmäki on tasan 20 minuutin junamatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta. Junalla pääsee lähelle ja kauas – ja vieläkin kauemmas.

Täällä olet sopivan lähellä, mutta silti tarpeeksi kaukana päivittäisestä sykkeestä.

Myynnin hoitaa